Economía colectiva
Economía colectiva

Economía colectiva

Economia col·lectiva

Audio y subtítulos

Versión Original con Subtítulos en Español

Versión en Catalán

dirección

Eulàlia Comas

País

España

Año de producción

2014

Género

Documental

Sobre la película

Documental que profundiza en un hecho histórico reciente y poco conocido: la expropiación y la gestión obrera del 80% de las industrias y servicios en Catalunya entre 1936 y 39. Es una de las transformaciones más radicales -de raíz– e innovadoras del siglo XX. La última revolución de Europa

Dirección y reparto

Títulos similares

¿Cómo valoras esta película?

mariamosteiro1

Quin greu que no hagi inclòs testimonis d'obreres, quan a les imatges veiem que les fàbriques col·lectivitzades n'estaven plenes....

23 noviembre 2019
lalalaia

Una aproximació tan planera i objectiva a un dels moments més interessants i alhora desconeguts de la nostra història representa, enmig de tanta ignorància deliberada que patim, un luxe fabulós.

Des d'aspectes generals, com la renúncia de totes les oligarquies -inclosa l'èlit dirigent amb capacitat decisòria de l'anarcosindicalisme-a una revolució que el poble anava bastint de manera natural, fins a "detalls" de molta trascendència com l'animalisme o la desaparició dels cops de puny a la boxa... Bravo!

No oblidar anècdotes boníssimes com les milicianes a les barricades disparant a l'altaveu de García Oliver o comentaris entranyables com el senyor que diu "l'enterrament de Durruti havia de durar un dia i per mi hauria de durar dues mil hores.""La producció es va humanitzar", s'hi diu. "al capitalisme li interessava amagar que això estava passant i estava funcionant", s'hi diu. "Stalin no en volia saber res de la revolució catalana."

03 mayo 2019