Economía colectiva
Economía colectiva

Economía colectiva

Economia col·lectiva

Audio y subtítulos

Versión en Catalán

Versión Original con Subtítulos en Español

País

España

Año de producción

2014

Género

Documental

Sobre la película

Documental que profundiza en un hecho histórico reciente y poco conocido: la expropiación y la gestión obrera del 80% de las industrias y servicios en Catalunya entre 1936 y 39. Es una de las transformaciones más radicales -de raíz– e innovadoras del siglo XX. La última revolución de Europa

dirección

Eulàlia Comas

Títulos similares

¿Cómo valoras esta película?

mariamosteiro1

Quin greu que no hagi inclòs testimonis d'obreres, quan a les imatges veiem que les fàbriques col·lectivitzades n'estaven plenes....

23 noviembre 2019
lalalaia

Una aproximació tan planera i objectiva a un dels moments més interessants i alhora desconeguts de la nostra història representa, enmig de tanta ignorància deliberada que patim, un luxe fabulós.
Des d'aspectes generals, com la renúncia de totes les oligarquies -inclosa l'èlit dirigent amb capacitat decisòria de l'anarcosindicalisme-a una revolució que el poble anava bastint de manera natural, fins a "detalls" de molta trascendència com l'animalisme o la desaparició dels cops de puny a la boxa... Bravo!
No oblidar anècdotes boníssimes com les milicianes a les barricades disparant a l'altaveu de García Oliver o comentaris entranyables com el senyor que diu "l'enterrament de Durruti havia de durar un dia i per mi hauria de durar dues mil hores."

"La producció es va humanitzar", s'hi diu. "al capitalisme li interessava amagar que això estava passant i estava funcionant", s'hi diu. "Stalin no en volia saber res de la revolució catalana."

03 mayo 2019